Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Σχεδιασμένη σε κάθε λεπτομέρεια η εξόντωση του Μεγάλου Ρέματος

Σχεδιασμένη σε κάθε λεπτομέρεια η εξόντωση του Μεγάλου Ρέματος. Στο όνομα πάντα του φόβου της πλημμύρας δικαιολογούνται εκτρωματικές παρεμβάσεις.

Για να κρυφτεί η βαρβαρότητα και να αναδειχθεί η εικονική πραγματικότητα που πιστεύουν κάποιοι πως θα πείσει τους "αδαείς" (γιατί τέτοιους μας θεωρούν), στην ίδια ενότητα της εξαιρετικά κακής πρότασής τους [σ.σ. ΜΠΕ διευθέτησης Μεγάλου Ρέματος], προβάλλουν ένα αρχιτεκτονικό σχέδιο διαμόρφωσης του ρέματος μαζί με κάποιες φωτογραφίες (θέλοντας να πετύχουν σύνδεση των εικόνων στο νου των "αδαών"). Το κακό γι' αυτούς είναι πως διαβάζοντας το αρχιτεκτονικό σχέδιο, διαπιστώνει κανείς αμέσως πως ουδεμία σχέση έχει με τις φωτογραφίες (από το εξωτερικό προφανώς).


ΜΠΕ διευθέτησης Μεγάλου Ρέματος, Παράρτημα IV, φωτογραφία 1
[σ.σ. The Floating Gardens, Yongning River Park, Taizhou City, Zhejiang Province, China]

Και δεν είναι μόνο η κοροϊδία. Είναι η προσβολή στη νοημοσύνη μας, όταν μας παίρνουν φύση καταστρέφοντάς την και μας αντιγυρίζουν τεχνητές συστάδες. Μας παίρνουν τη ζωή και μας δίνουν τη φωτογραφία της.


ΜΠΕ διευθέτησης Μεγάλου Ρέματος, Παράρτημα IV, φωτογραφία 2
[σ.σ. Οχθες του ποταμού Σον (Saône) στην κοινότητα Rochetaillée της Λυών]

Ακόμα ένα έγκλημα σχεδιάζεται και προωθείται με όπλο τον εκφοβισμό. Μας δίνουν φόβο σε μεγάλες δόσεις για κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη συνεργασία της φύσης και τη βοήθειά της. Κάνοντας τη φύση σύμμαχο και όχι καθιστώντας την εχθρό και εξαφανίζοντάς την (νομίζουμε πως μπορούμε οι αφελείς).

Όλοι ξέρουμε πως η φύση, ειδικά όταν τη βιάζουμε, αργά ή γρήγορα έρχεται να μας δώσει τα επίχειρα της προσβολής που της κάναμε. Αντίθετα όταν συμμαχήσουμε μαζί της, η αγκαλιά που μας τείνει φέρνει άπειρα οφέλη και ευεργετήματα.

Η στάση μας απέναντι στη ΜΠΕ για τη διάλυση του ρέματος Ραφήνας θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη θέση που παίρνουμε σαν κοινωνία απέναντι στη φύση την ίδια. Ας σκεφτούμε και ας πετάξουμε στην άκρη τα καθρεφτάκια για αγρίους που μας σερβίρουν με τις πλαστές και ανέφικτες εικόνες που μας διαφημίζουν με τις φωτογραφίες άλλων τόπων, μακρινών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***