Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Sorry I'm not listening


Δημότης που συμμετείχε στις αρχές Ιουλίου στην αποψίλωση της παρεδαφιαίας βλάστησης (ξερόχορτα) σε δρόμο που συνορεύει με δασική έκταση, τηλεφώνησε στις 26 Ιουλίου στην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας προκειμένου να της εξηγήσει την επείγουσα ανάγκη —στα πλαίσια της αντιπυρικής προστασίας— της αποκομιδής από τις δημοτικές υπηρεσίες των κομμένων ξερόχορτων που παραμένουν στο δρόμο. Σχετικά αιτήματα είχαν υποβληθεί γραπτά στον Δήμο μετά την αποψίλωση, ήδη από τις 8 Ιουλίου.

Η εμπειρία της επικοινωνίας με την Αντιδήμαρχο —όπως ακριβώς μας μεταφέρθηκε— είναι μοναδική! Μιλάει έντονα και ακατάσχετα, με βάση αποκλειστικά τις προσωπικές της παραστάσεις που αν δεν συμφωνούν με την πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Ιδού ένα μικρό απάνθισμα της στιχομυθίας:

— Ο καθένας σας θέλει να πάμε για το σπίτι του.
[Δεν ακούει ότι η έκταση που καθάρισαν οι κάτοικοι είναι πέρα από σπίτια.]

— Τι; Από τις 8 Ιουλίου και θέλετε να τα μαζέψουμε από τώρα; 8 Αυγούστου κι αν...
[Πέρυσι η ίδια Αντιδήμαρχος μας αποχαιρετούσε ευχόμενη "καλή παναγιά!" σαν απάντηση σε αίτημα να μαζέψουν τα διάσπαρτα προσανάμματα στην περιοχή.]

— Και καλά, Ιούλιο το θυμηθήκατε εσείς να τα καθαρίσετε; Δεν έχουμε δυνατότητα. Τι θέλετε;
[Αγνοεί ότι πρόκειται για υποχρέωση του Δήμου, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, 1η Μαΐου.]

Το ντελίριο κορυφώνεται όταν της αντιτείνεται ότι ο Δήμος έχει όλο το χρόνο για να προετοιμάσει και να οργανώσει τις δράσεις αντιπυρικής πρόληψης, κι αν δεν το κάνει σημαίνει ότι είναι ανίκανος.

— Α! ώστε είμαστε ανίκανοι, να έρθετε εσείς τότε, να πάτε στον υπουργό να μας διώξει να γλυτώσουμε από σας!

Η κυρία αυτή είναι η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Ραφήνας. "Η φιλική προσέγγιση, η συνέπεια, το ήθος, η σεμνότητα, οι χαμηλοί τόνοι, η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα, είναι τα προτερήματά της", συστηνόταν στην προεκλογική της καμπάνια.

1 σχόλιο :

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***