Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Θα υπάρξουν 13 ψήφοι για την καταστροφή της φύσης;;;


Το αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την περασμένη εβδομάδα και πρόκειται να ακολουθήσει η συζήτηση και η ψηφοφορία στην «ολομέλεια» της Βουλής την Δευτέρα 4/5 και την Τρίτη 5/5. «Ολομέλεια» πλασματική που αποτελείται από 25 (εικοσιπέντε!!!) παρόντες βουλευτές! Αυτό σημαίνει ότι αρκούν 13 θετικές αυτοπρόσωποι ψήφοι για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου.

13 (δεκατρείς!!!) ψήφοι. Τι γρουσούζικος αριθμός; 13 … [συμπληρώστε ό,τι θέλετε] θα αποφασίσουν το ξεπάτωμα των εναπομείναντων οικοσυστημάτων της χώρας. Σημειώνουμε, όμως, ότι οι 13 είναι ένα αρκετά πεπερασμένο νούμερο. Εύκολα θα τους θυμόμαστε και θα τους στιγματίζουμε για το υπόλοιπο της πολιτικής καριέρας τους. Θα υπάρξουν 13 ψήφοι για την καταστροφή της φύσης;;;

? ? ? ?
? ? ? ?
? ? ? ?
?


Ενημέρωση 6/5/2020: Η κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει την ξεφτίλα των 13 ψήφων, μεθόδευσε την διαδικασία της ψηφοφορίας με ραβασάκια... Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 214 βουλευτές (158 υπέρ, 56 κατά) εκ των οποίων οι 141 έστειλαν «επιστολική ψήφο».
«επιστολική ψήφος»: Για ορισμένες περιπτώσεις ψηφοφόρων (π.χ. κατοικούντων στο εξωτερικό ή βουλευτών σε αποστολή της Βουλής ή της Κυβέρνησης στο εξωτερικό) αντί της αυτοπρόσωπης προσέλευσης στην κάλπη, προβλέπεται η εναλλακτική άσκηση των εκλογικών τους δικαιωμάτων με επιστολή (επιστολική ψήφος) ή άλλο "πρόσφορο μέσο", όπως η χρήση τεχνολογικών μέσων: η τηλεγραφική ψήφος, η τηλεομοιοτυπική ψήφος και η τηλεφωνική ψήφος (κυρίως σε τηλεψηφοφορίες, όπως συμβαίνει στους διαγωνισμούς της Eurovision).
Βικιπαίδεια
Ψήφισαν, λοιπόν, 141 βουλευτές οι οποίοι ΔΕΝ συμμετείχαν στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου. Από τους 158 που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο κάποιοι, λίγοι, ήσαν παρόντες στη συζήτηση, αλλά οι περισσότεροι ψήφισαν απλά την οδηγία του κόμματος... Το αν είναι συνταγματικά ορθά όλα αυτά, θα κριθεί στο μέλλον. Επί της ουσίας, όμως, οι άνθρωποι αυτοί ψήφισαν όπως ακριβώς θα ψήφιζαν και την Stefania. Είναι βουτηγμένοι στην ξεφτίλα!

Θα μας δυσκολέψουν λίγο στην καταγραφή των ονομάτων τους, αλλά τους υποσχόμαστε να μην τους ξεχάσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***