Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Μπάζα αρμοδιότητας ... Μπουρνού

Μετά την καταγγελία μας για την απόρριψη μπάζων στον ποταμό Βαλανάρη από την ΕΥΔΑΠ, η Δ/νση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Δεν πρόκειται για την ΕΥΔΑΠ, όπως αρχικά είχαμε υποθέσει, αλλά για τον γνωστό και μη εξαιρετέο που, σήμερα, επιχαίρει για την "απόλυτη νίκη" της ψήφισης του περιβαλλοντοκτόνου ν/σ Χατζηδάκη.
Αυτά τα μπάζα, πέρα από την καταστροφή που επιφέρουν στο οικοσύστημα του ποταμιού, παρασύρονται από τα νερά και φτάνουν μέχρι το Μεγάλο Ρέμα. Ετσι δημιουργούνται οι σωροί φερτών υλικών που προκαλούν τα πλημμυρικά φαινόμενα στη Ραφήνα. Και μετά έρχεται αυτός και οι όμοιοί του, που έχουν δημιουργήσει το πρόβλημα, και αποφασίζουν τον εγκιβωτισμό του ρέματος ...για να προχώρανε οι μπίζνες της ανάπτυξης.

2 σχόλια :

  1. Με εγγραφό της [αρ.πρωτ. 6117/15-5-2020], η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ραφήνας καλεί τον εργολάβο του Δήμου που έριξε τα μπάζα στα πρανή του Βαλανάρη, "να αποκαταστήσει το πρανές στην προτεραία κατάσταση".
    Για πολλοστή φορά, αυτή η αμαρτωλή Τ.Υ. αποδεικνύει ότι στελεχώνεται από ανίκανους. Για την συγκεκριμένη εργασία που εντάσσεται σε έργο "πύκνωσης του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων", η Τ.Υ. δεν είχε καταρτίσει κανένα σχέδιο μεταφοράς και απόθεσης των προϊόντων της εκσκαφής και δεν είχε στείλει κανέναν επιβλέποντα. Ερωτηματικά υπάρχουν και για την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης εργασίας. Στο σημείο των εργασιών δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο φρέατιο. Αρα, τίνος την αποχέτευση ομβρίων εξυπηρέτησε η εργασία;
    Επιπλέον, βάσει ποιάς μελέτης ζητά, σήμερα, η Τ.Υ. την αποκατάσταση του πρανούς ενός ρέματος "ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος"; Στο σημείο εκείνο, το πρανές έχει πολύ μεγάλη κλίση και η οποιαδήποτε εργασία, αν δεν γίνει βάσει τεχνικού σχεδιασμού, μπορεί να προξενήσει ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή στο οικοσύστημα.
    Ας γνωρίζουν ότι θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη και θα συνεχίσουμε την αμείλικτη κριτική μας απέναντι στην αντιπεριβαλλοντική πολιτική τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τις 7/5/2020 μέχρι σήμερα, 12/1/2021, τίποτα δεν αποκαταστάθηκε, τίποτα δεν μαζεύτηκε. Με τις ελαφρές σχετικά -μέχρι σήμερα- βροχές, τα λεπτόκοκκα υλικά έπεσαν στην κοίτη και παρασύρθηκαν προς τα κατάντη και το Μέγα Ρέμα. Κάθε φορά που βρέχει, περισσότερα υλικά κατηφορίζουν. Κάθε φορά που βρέχει εκτιμάμε το αν θα κυλήσουν και άλλα, και πόσα θα είναι αυτά.
    Είναι το "έτσι θέλω" του ενός και της αυλής του, που θα πνίξει τον τόπο με τα μπάζα και την ασχήμια του. Μπάζα στα ποτάμια και εκχέρσωση σε δασικές εκτάσεις, κοντεύουν να γίνουν καθημερινότητα, στο ανατολικό Πεντελικό,
    Για το "έτσι θέλω" του ενός και της αυλής του.
    Όσο η Περιφέρεια που εξέδωσε την εντολή για την απομάκρυνση της βρωμιάς, ξεχνάει τον έλεγχο της εφαρμογής της ίδιας της την εντολή, το "έτσι θέλω" μεγαλώνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***