Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Φόλες στο Δασαμάρι

Η άγρια ζωή θύμα της αγριότητας των ανθρώπων

Τις δύο τελευταίες μέρες κάτοικοι της Διώνης που έκαναν βόλτα στο ρέμα Δασαμάρι και στις πέριξ λοφοσειρές εντόπισαν νεκρά ζωάκια. Τρεις αλεπούδες και ένας ασβός που ζούσαν στο παραρεμάτιο οικοσύστημα έπεσαν θύματα μιας αρρωστημένης ιδέας που έχουν κάποιοι για τη φύση και τη ζωή πάνω στη γη. Το γεγονός ότι 4 ζωές χάνονται σχεδόν ταυτόχρονα οδηγεί τη σκέψη όλων ότι κάποιοι εγκληματίες έχουν ρίξει φόλες στην περιοχή.

Εφιστούμε την προσοχή:

  • στους κατοίκους και τους καλούμε να είναι πολύ προσεκτικοί με τα κατοικίδιά τους, δεσποζόμενα ή αδέσποτα,
  • στους αρμόδιους φορείς και τους καλούμε να περιμαζέψουν και να θάψουν τα νεκρά ζώα, καθώς η έκθεση των πτωμάτων στην ύπαιθρο συνιστά πρόβλημα για την δημόσια υγεία, δεδομένου ότι πουλιά, μύγες και κουνούπια μπορούν να μεταφέρουν μικρόβια των πτωμάτων και να μεταδώσουν μολυσματικές ασθένειες.

Για λόγους ευαισθητοποίησης και όχι μακάβριου ρεαλισμού, παραθέτουμε τις εικόνες από τη νοσηρή πράξη ανθρώπου ή ανθρώπων, ικανών για την ποταπή πράξη να σκοτώνουν τα άλλα ζώα, επειδή διαθέτουν τα μέσα γι' αυτό, υπηρετώντας άγνωστα μικρά ή μεγάλα συμφέροντα... Αυτό που δεν διαθέτουν είναι ούτε ζωική, ούτε ανθρώπινη, ούτε ηθική υπόσταση.


Διαβάστε επίσης το άρθρο Πώς κάνω καταγγελία για φόλα και δηλητηριασμένα ζώα από την ιστοσελίδα www.zoosos.gr.

Ενημέρωση 13/5/2021:
Μέτα από σχετική καταγγελία στο Δασαρχείο Πεντέλης, σήμερα ήρθε στην περιοχή δασοφύλακας και περισυνέλεξε τα νεκρά ζώα. Τα πτώματα θα μεταφερθούν στο Κέντρο Ερευνών «Δημόκριτος» όπου θα ελεγχθούν κυρίως για μολυσματικές ασθένειες (λύσσα κ.λπ.).

1 σχόλιο :

  1. Καταδικάζω ανεπιφύλακτα τη χρήση δολωμάτων (φόλες), τα αδέσποτα όμως δεν μπορεί να είναι και κατοικίδια ακριβώς γιατί είναι μη δεσποζόμενα όπως προβλέπει και η ισχύουσα νομοθεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***