Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Απ' τις εφιαλτικές εικόνες της Κορινθίας, σ' αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα


H φύση, δηλαδή η φύση που δεν είναι το ανθρώπινο σώμα, είναι το ανόργανο σώμα του ανθρώπου. O άνθρωπος ζει στη φύση σημαίνει: η φύση είναι το σώμα του, με το οποίο οφείλει να διατηρεί μια σταθερή διαδικασία για να μην πεθάνει. H άποψη ότι η φυσική και η πνευματική ζωή του ανθρώπου είναι αναπόσπαστα δεμένες με τη φύση δε σημαίνει τίποτα άλλο από το ότι η φύση είναι αναπόσπαστα δεμένη με τον εαυτό της, επειδή ο άνθρωπος είναι μέρος της φύσης.
Καρλ Μαρξ

Είναι εφιαλτικές οι εικόνες και οι ειδήσεις που μας έρχονται από την Κορινθία, μια περιοχή όπου η ανεξέλεγκτη πύρινη λαίλαπα σκορπά για δεύτερο 24ωρο τον όλεθρο. Πριν λίγο ανακοινώθηκαν τρεις νέες εκκενώσεις οικισμών και ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχουμε θύματα παρά μόνο μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή.

Και εδώ πρέπει να εντοπίσουμε τους ουσιαστικούς ενόχους αυτών των εγκλημάτων που παρακολουθούμε διαχρονικά.

O μαρξισμός αντιλαμβανόταν ότι η εμπορευματική-κεφαλαιοκρατική οργάνωση της παραγωγής δεν σήμαινε μόνο την εκμετάλλευση της ζωντανής εργασίας, αλλά και την καταλήστευση του φυσικού πλούτου της γης.

Μ’ αυτό το σκεπτικό μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί το αστικό κράτος δεν κάνει το παραμικρό για να προστατέψει τον δασικό πλούτο της χώρας μας, γιατί οι πυρκαγιές που ξεσπούν συχνά και διαχρονικά είναι το όχημα για την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της γης και, φυσικά, γιατί το αστικό κράτος δεν κάνει καμιά προσπάθεια για να τις εμποδίσει.

Δεν έχουμε να συμπληρώσουμε κάτι άλλο, παρά μόνο τα αυτονόητα:

  • Θα "καιγόμαστε" όσο δεν κάνουμε "προσάναμμα για τη σόμπα" το αστικό προσωπικό που μας κυβερνά.
  • Θα "ισοπεδώνεται" η τάξη μας, όσο δεν "κατεδαφίζουμε" όλους αυτούς που σαν "θεό" τους έχουν το κέρδος.
  • Μαζί με μας, θύμα θα είναι και ο φυσικός πλούτος της χώρας μας, που για τους αστούς είναι "περιττό βάρος" αν δεν μπορούν να τον "αξιοποιήσουν", αν δηλαδή δεν αποτελεί γι' αυτούς πεδίο κερδοφορίας.

Πηγή: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ (20/5/2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***