Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Εγκλημα Τεμπών | Πορεία στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, Πέμπτη 9/3 στις 18:00

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

Αυτό που συνέβη στα Τέμπη δεν ήταν ούτε η κακιά η ώρα, ούτε ένα ατύχημα. Ήταν δολοφονία. Ήταν άλλη μία στιγμή που η ζωή των ανθρώπων της τάξης μας δεν είχε καμία αξία μπροστά στην κερδοφορία των αφεντικών.

Ήταν μία από εκείνες τις στιγμές που μας γεμίζουν με θλίψη και οργή, που σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας στη θέση των νεκρών, που απλά πήραν το τραίνο για τη Θεσσαλονίκη.

Ό,τι και να πουν αυτοί ή τα πληρωμένα ΜΜΕ τους, είναι αδιαμφισβήτητο ότι η τραγωδία αυτή έχει υπεύθυνους και αυτοί είναι διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι ιδιωτικές εταιρίες που εξαγόρασαν κομμάτι του ΟΣΕ. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν, μέσω των σωματείων τους, ότι είναι υποστελεχωμένοι, ότι δεν υπάρχουν συστήματα ασφαλείας, τεκμηριώνοντας δηλαδή τα εγκλήματα που περίμεναν να συμβούν. Δεν μπορούμε δηλαδή, να μιλάμε για «ανθρώπινο λάθος».

Δε θα μας πείσει κανείς λοιπόν ότι φταίει μόνο κάποιος σταθμάρχης, ειδικά σε μια εποχή που η τεχνολογία είναι παντού και διαφημίζεται ως «λύση» στη γραφειοκρατία και στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους. Ενώ ξοδεύονται εκατομμύρια στην ψηφιοποίηση υπηρεσιών, είναι αδιανόητο να μην λειτουργούν συστήματα πρόβλεψης και αποτροπής ανθρώπινων λαθών σε βασικές καθημερινές ανάγκες, όπως η μετακίνηση μας.

Προφανώς, καμία κυβέρνηση και καμία εταιρία δε θέλει να σκοτώνονται άνθρωποι χωρίς λόγο, αλλά δε θα μας πείσουν κιόλας ότι νοιάζονται για την ασφάλειά μας. Το έχουν αποδείξει άλλωστε χρόνια τώρα, όταν με σχέδιο και στρατηγική μετατρέπουν τις βασικές μας ανάγκες σε εμπόρευμα.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;

Την αύξηση του κόστους ζωής; Τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας; Τα κρύα σπίτια που ζεσταίνονται με μαγκάλια; Τους νεκρούς του συστήματος υγείας που αποκλείονται από ουσιαστική περίθαλψη; Τους νεκρούς εργάτες που χάνονται στην ώρα της δουλειάς;

Η λίστα είναι ατελείωτη και κάθε φορά, η οργή μας μεγαλώνει. Τώρα που η «προσωπική τραγωδία» βιώνεται ως κοινωνική, τώρα που οι ταξικές αντιθέσεις διακρίνονται ξεκάθαρα, τώρα που δεν μας πείθουν ότι «φταίμε και εμείς», να μην αφήσουμε αυτό το έγκλημα να περάσει έτσι.

Να βρούμε σε αυτές τις στιγμές το θάρρος
να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, ΟΛΑ.

Καλούμε σε ΠΟΡΕΙΑ, την Πέμπτη 09/3, στις 18:00,
στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής.

Συλλογικότητες από τα Βόρεια/Βορειοανατολικά

Πηγή: Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ. Παρασκευής


Ενημέρωση 10/3/2023:


Βίντεο από την πορεία για το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη, που κάλεσαν Συλλογικότητες από τα Βόρεια/Βορειοανατολικά και η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***