Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον «βούρκο» του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - Trash TV

Από την αρχή της θητείας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, πριν τέσσερις μήνες, παρατηρούνται από κάποιες δημοτικές παρατάξεις και ορισμένους, πάντα τους ίδιους, δημοτικούς συμβούλους πρακτικές και σχεδιασμοί που αν μιλούσαμε με ποδοσφαιρική ορολογία θα τις χαρακτηρίζαμε «πετάω την μπάλα στην εξέδρα».

Συγκεκριμένα, ενώ στα περισσότερα ζητήματα στις 10 μέχρι τώρα συνεδριάσεις πλειοψηφία και μείζονα αντιπολίτευση ψηφίζουν από κοινού τα περισσότερα θέματα, συχνά-πυκνά, ανταλλάσσονται προσωπικές αντεγκλήσεις, ακούγονται προσβλητικοί προσωπικοί χαρακτηρισμοί, μέχρι και χυδαιότητες. Με αγωνία φαίνεται προσπαθούν να δείξουν στους δημότες ότι υπάρχουν μεταξύ των παρατάξεών τους χαοτικές διαφορές, αν και τα προηγούμενα χρόνια οι περισσότεροι συνεργάστηκαν μεταξύ τους και διατέλεσαν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι ο ένας του άλλου. Δεν κατορθώνουν όμως να γίνουν πειστικοί.

Στην τελευταία συνεδρίαση στις 18/4, η «Σύγχρονη Πολιτεία», ο επικεφαλής της κ. Ε. Μπουρνούς και ο δημοτικός της σύμβουλος κ. Π. Μπατάλης το «τερμάτισαν».

Δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά που από μέρους τους ακούγονται προσωπικοί, μειωτικοί χαρακτηρισμοί για άλλους δημοτικούς συμβούλους, ξενοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια. Επιτέθηκαν φραστικά με απαράδεκτο, σεξιστικό και κατάπτυστο τρόπο στη δημοτική σύμβουλο επικεφαλής της παράταξης «Γη και Ελευθερία» κ. Εμμανουέλα Τερζοπούλου χωρίς καν να έχουν προκληθεί.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει και καταγγέλλει αυτή τη συμπεριφορά που καμιά σχέση δεν έχει με ιδεολογική-πολιτική αντιπαράθεση και κριτική. Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα και σε καμία δημοτική παράταξη να μετατρέψει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε αρένα και να ευτελίζει τη διαδικασία. Τονίζουμε και ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μια φορά ότι η υπεράσπιση και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των δημοτών καμιά σχέση δεν έχει με τη λασπομαχία στο βούρκο που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι βολικό για κάποιους να μη γίνεται συζήτηση επί της ουσίας των θεμάτων, γιατί αυτή φανερώνει τη στρατηγική σύγκλιση που έχουν στα περισσότερα θέματα και είναι πολύ μακριά από την ικανοποίηση των αναγκών των πολλών, απέναντι στα κέρδη των λίγων.

Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να δείξουν την αγωνιστικότητά τους και τη μαχητικότητά τους, για να αποσυρθεί η Κ.Υ.Α. για την πυροπροστασία που μόνο οικονομικά βάρη θα φέρει για τους κατοίκους του Δήμου μας, και να μη μένουν σε γενικόλογες ανέξοδες υποσχέσεις για δημιουργία εντυπώσεων. Για να σταματήσει η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του Δήμου.

Να συγκρουστούν επιτέλους με τα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει καθημερινά η κυβέρνηση και να μην επικαλούνται μόνιμα αδυναμία αντίδρασης στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Ραφήνα 21/4/24

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***