Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Ανακοίνωση Φιλοζωϊκού Συλλόγου Πικερμίου "Πήγασος"

Ο φιλοζωικός σύλλογος Πικερμίου ενημερώνει τους κατοίκους της Διώνης και όχι μόνο, ότι από τις 27-8-2009 έχουν ξεκινήσει προσπάθειες από μέλη και εθελοντές για την προσφορά τροφής στην εναπομείνουσα άγρια πανίδα του Πεντελικού όρους. Αυτή περιλαμβάνει λαγούς, αλεπούδες, σκαντζόχοιρους αλλά και σαύρες και πουλιά.
Οπως θα έχετε παρατηρήσει, η μοναδική πράσινη περιοχή πλέον βρίσκεται ανάμεσα στα σπίτια στη Διώνη. Τα ζώα που σώθηκαν από την φωτιά, πρέπει να τραφουν με κάποιο τρόπο, μέχρι που να πέσουν οι πρώτες βροχές και το οικοσύστημα να ισορροπήσει σιγά σιγά...
Σύμφωνα με οδηγίες ειδικών για την προστασία αγρίων ζώων και πουλιών, τοποθετούμε τροφή σε περάσματα ζώων, κοντά στα ρέματα όπου υπάρχει νερό. Η τροφή είναι λαχανικά και φρούτα που χορηγούνται από σουπερμάρκετ της περιοχής μας. Θα μπορεί να συμπληρωθεί με σκυλοτροφή για τις αλεπούδες, κουνελοτροφή για τους λαγούς και σπόρια για τα πουλιά.
Οι περιοχές ειναι το Ντράφι, Αγ. Σπυρίδωνας, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Πικέρμι.
Οσοι μπορούν να βοηθήσουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Ιλια Παπαγεωργίου, γραμματέα του Συλλόγου στο τηλ. 6945597792.
Θα είναι πολύ λυπηρό να χάσουμε τους συγκατοίκους μας, τα ζώα και η περιοχή να απονεκρωθεί.

2 σχόλια :

  1. Αξιόλογη η δράση του "Πήγασου" συγχαρητήρια στους εθελοντές του.
    Keep up the good work που λένε και στα καθυμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πηνελόπη11/9/09, 12:11 π.μ.

    Eυχαριστούμε την Φρουτεμπορική Κατσίκης (Μαραθώνος 22, Πικέρμι) για την ευαισθησία της και την άμεση ανταπόκρισή της να μας προμηθεύει λαχανικά και φρούτα για τους λαγούς και τα άλλα ζώα που ζούσαν στο δάσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***