Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Επιχειρηματική δραστηριότητα σε αναδασωτέα έκταση

Με τροπολογία της συγκυβέρνησης

Αρωγός στην επιχειρηματική δραστηριότητα της Εκκλησίας γίνεται η συγκυβέρνηση. Συγκεκριμένα, η εκκλησία επιδιώκει να φτιάξει ένα τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο, είτε η ίδια μέσω θυγατρικής της εταιρείας, είτε με ανάθεση του έργου σε ιδιώτες υπεργολάβους, σε δημόσια αναδασωτέα περιοχή της Πεντέλης 23.500 στρεμμάτων!

Η κυβέρνηση, προκειμένου να παρακάμψει τα εμπόδια του ιδιοκτησιακού της έκτασης και το γεγονός ότι πρόκειται για αναδασωτέα και απαγορεύεται οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης, ακολουθεί την εξής τακτική: Κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο για το ξεπούλημα του Ελληνικού και για το Πρόγραμμα «Ηλιος», που υπογράφουν οι βουλευτές Γ. Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΣΟΚ) και Μ. Βαρβιτσιώτης (ΝΔ), σύμφωνα με την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος θα αναδασώσει τα 20.000 στρέμματα της συνολικής έκτασης, ενώ τα υπόλοιπα 3.500 στρέμματα θα τα ...«αναδασώσει» εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά πάνελ ισχύος 300 MW!

Σύμφωνα επίσης με την τροπολογία «για το σκοπό αυτό υπογράφεται προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Ελληνικού Δημοσίου, εκπροσωπούμενου από τον υπουργό Περιβάλλοντος», ενώ παράλληλα με απόφαση του ίδιου υπουργού παρέχονται κατά προτεραιότητα όλες οι περιβαλλοντικές, οικοδομικές και άλλες άδειες προκειμένου να επιταχυνθεί η υλοποίηση της επένδυσης.

Αν ψηφιστεί η τροπολογία αυτή δε δίνεται μόνο το «πράσινο φως» για να αλλάξει χρήση μια αναδασωτέα περιοχή, αλλά ταυτόχρονα, μέσω της επένδυσης, κατοχυρώνεται υπέρ της Εκκλησίας της Ελλάδος μια ευρύτερη δημόσια δασική έκταση 23.500 στρεμμάτων, και παράλληλα ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την παραπέρα εμπορευματοποίηση του ορεινού όγκου, που αποτελεί πολύτιμη πηγής ανάσας για τα λαϊκά στρώματα ολόκληρου του Λεκανοπεδίου της Αθήνας.

πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***