Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Το νομοσχέδιο υπονομεύει τα δασικά οικοσυστήματα

Σε επιφυλακή καλούν οι Οικολόγοι Πράσινοι τους πολίτες και τις οικολογικές-περιβαλλοντικές οργανώσεις ενόψει της ψήφισης μέσα στον Ιούλιο από τη Βουλή του νομοσχεδίου για τα δάση.

Το σχέδιο νόμου για τα δάση και τις δασικές εκτάσεις είναι άλλη μια μνημονιακή υποχρέωση της κυβέρνησης για να ψηφιστεί άμεσα, παρόλο που βρίσκεται σε εκκρεμότητα περίπου ένα χρόνο, λόγω των εύλογων αντιδράσεων που δημιούργησε.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε:

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν πείθονται από τις όποιες «βελτιώσεις» σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες, προκειμένου να γίνουν πιο εύπεπτες οι δασοκτόνες χρήσεις και η «αναπτυξιακή» λογική του νομοσχεδίου. Τα δημόσια δάση έφτασαν να αποτελούν μόνο το 65% των δασών της χώρας επειδή το επέτρεψε το νεοελληνικό κράτος που διαδέχτηκε το οθωμανικό, όπου όλα ανήκαν στο Δημόσιο. Δε θα επιτρέψουμε να μειωθούν κι άλλο ούτε να γίνει διάτρητη η προστασία των δασών. Το νομοσχέδιο υπονομεύει τα δασικά οικοσυστήματα, διευρύνει τις χρήσεις και επιτρέπει πολλές επεμβάσεις, δόμηση, τελεφερίκ, σύνθετα τουριστικά καταλύματα κτλ, υπακούοντας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Όπως αποδείξαμε και σε παλιότερες απόπειρες αλλαγής του άρθρου 24 του Συντάγματος, θα μας βρουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***