Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη που Αντιστέκεται

Η πρωτοβουλία πολιτών Δασαμάρι S.O.S. στηρίζει κάθε δράση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που επί 66 χρόνια αντιστέκεται με όλα τα μέσα ενάντια στη σιωνιστική κατοχή της Παλαιστίνης.


Συλλογή ιατροφαρμακευτικού υλικού

Η δημοτική κίνηση ΜΕΤΩΠΟ ΨΗΛΑ καλεί όλους τους δημότες, όπως και κάθε ενεργό και ευαίσθητο στην ανθρώπινη τραγωδία, πολίτη, να συνεισφέρουν ιατροφαρμακευτικό υλικό που θα σταλεί στη Λωρίδα της Γάζας μέσω ανθρωπιστικών οργανώσεων. Η συγκέντρωση των φαρμάκων θα γίνεται στην πλατεία Ραφήνας, την Πέμπτη 31/7/2014, 19:00-22:00, καθώς και στα γραφεία της δημοτικής κίνησης (στην οδό Μάντικα 18, πίσω από τα Everest), την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.


Λίστα των φαρμάκων που συγκεντρώνονται για τη Λωρίδα της Γάζας
Παρακαλούμε να δοθεί μεγάλη προσοχή στην ημερομηνία λήξης των φαρμάκων (επιθυμητό είναι τα φάρμακα να έχουν περιθώρια λήξης από 6 μήνες και άνω).Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ
Πέμπτη 31 Ιουλίου, 7 μ.μ., πλ. Συντάγματος


Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη
Να τερματιστεί τώρα η πολιορκία της Γάζας και η φονική επιδρομή κατά αμάχων!
Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
Νίκη στην Ιντιφάντα!

Για τρίτη συνεχή εβδομάδα το κράτος των εγκληματιών του Ισραήλ βομβαρδίζει ανελέητα αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας, προσπαθώντας μάταια να λυγίσει την παλαιστινιακή αντίσταση. Συνεχίζοντας τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, το ισραηλινό κράτος χτυπάει αδιακρίτως, ακόμα και τα σχολεία των Ηνωμένων Εθνών, στα οποία έχουν καταφύγει πάνω από 150.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι, αφαιρώντας τους και την ελάχιστη αίσθηση ασφάλειας, αλλά και νοσοκομεία παίδων και βαριά ασθενών, ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό. Ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 1000 -και αυξάνεται όσο συνεχίζεται η περισυλλογή των πτωμάτων μέσα από τα ερείπια - και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 6.000.

Η θαρραλέα και ακλόνητη αντίσταση που συναντούν οι ισραηλινοί στρατιώτες εμποδίζει την προέλαση του ισραηλινού στρατού. Αδυνατώντας να προκαλέσουν οποιαδήποτε σημαντική φθορά στις δυνάμεις και τις υποδομές της αντίστασης, το ισραηλινό πυροβολικό και πολεμικό ναυτικό και τα καθηλωμένα ισραηλινά τανκ, συνεχίζουν να προκαλούν τεράστιες καταστροφές σε νοσοκομεία και υποδομές κοινής ωφέλειας, αφήνοντας τη λωρίδα της Γάζας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς νερό, δολοφονώντας άμαχο πληθυσμό, παιδιά και ηλικιωμένους.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί της ισραηλινής αεροπορίας. Οι πιλότοι και τα αεροσκάφη που αρκετές φορές έχουν έρθει στην Ελλάδα για ασκήσεις τα τελευταία χρόνια, αυτές τις μέρες βομβαρδίζουν σπίτια και ξεκληρίζουν οικογένειες στη Γάζα. Ταυτόχρονα η Δυτική Όχθη συγκλονίζεται από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει από την εποχή της Δεύτερης Ιντιφάντα.

Η πλήρης στήριξη από ΗΠΑ και ΕΕ που δηλώνουν ότι υπερασπίζονται την «αυτοάμυνα» των σιωνιστών εναντίον «των τρομοκρατών της Χαμάς» ενθαρρύνει τους εγκληματίες πολέμου του κράτους του Ισραήλ να συνεχίζουν τη σφαγή. Στο πλευρό τους τάσσονται καθεστώτα όπως αυτό της Αιγύπτου, που κρατάει το πέρασμα της Ράφα κλειστό συμβάλλοντας στην ενίσχυση του αποκλεισμού της Γάζας. Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη έχοντας αναδείξει το κράτος τρομοκράτη σε «στρατηγικό εταίρο» και διατηρώντας άριστη συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη σε όλα τα επίπεδα.

Όμως, οι λαοί, από την Αθήνα και το Λονδίνο μέχρι το Παρίσι, τη Ν. Υόρκη και το Κάιρο, αισθάνονται διαφορετικά, στέκονται με αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους και ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί τους με κάθε τρόπο.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους διαδηλωτές από όλο τον κόσμο ενάντια στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και απαιτούμε να δοθεί ένα τέλος στον παράνομο και ανήθικο αποκλεισμό της Γάζας διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει καμιά πιθανότητα για εκεχειρία και ειρήνη στην περιοχή.

Καλούμε αλληλέγγυους, συνδικάτα, συλλόγους και συλλογικότητες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 31 Ιουλίου στις 7μμ στην Πλατεία Συντάγματος και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ, για να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα και να απαιτήσουμε από την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει κάθε σχέση με το σιωνιστικό απαρτχάιντ.

Καμιά συνεργασία με το ισραηλινό απαρτχάιντ και την ισραηλινή κατοχή!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Μέχρις στιγμής συνυπογράφουν:

Αιγυπτιακή Κοινότητα Ελλάδας
Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών Ελλάδας
Γενική Ένωση Παλαιστίνιων Φοιτητών Ελλάδας
Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση
Ένωση Μεταναστών Εργατών
Ένωση Παλαιστίνιων Εργαζόμενων
Eπιτροπή αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό (Πρέβεζα)
Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό
Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)
Κοινότητα Σενεγαλέζων
Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας
Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας
Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας
Πρωτοβουλία Ένα Καράβι για τη Γάζα
Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο
Σύλλογος Al Awda για το Δικαίωμα της Επιστροφής
Σύλλογος Ιντιφάντα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***