Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

H «Λαϊκή Συσπείρωση» για τη μελέτη για το ρέμα της Ραφήνας (VIDEO)


Επί της μελέτης για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των έργων διευθέτησης-οριοθέτησης του μεγάλου ρέματος Ραφήνας, στα Μεσόγεια Ανατολικής Αττικής, τοποθετήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλος του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Επισήμανε ότι το έργο είναι γεμάτο από επικίνδυνες επιλογές όσον αφορά την ασφαλή αντιπλημμυρική του προστασία όσο και τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις, αναφέροντας συγκεκριμένα σημεία της μελέτης που έχουν προβλήματα.

Πρόσθεσε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα καταψηφίσει τη μελέτη καθώς κέρδος και οικονομία είναι το κριτήριο τέτοιου τύπου έργων και όχι οι λαϊκές ανάγκες, παρά τους περί αντιθέτου ισχυρισμούς της Περιφερειακής Αρχής.

Πρέπει να ακολουθηθεί ο δρόμος του αγώνα, προκειμένου να επιβληθούν μέτρα που θα έχουν ως κριτήριο τα συμφέροντα του λαού και όχι των λίγων που κάθε φορά ωφελούνται από τέτοιες διαδικασίες υπογράμμισε η Αλ. Μπαλού, ενώ κατήγγειλε την πολιτική της ΕΕ που δεν χρηματοδοτεί αντιπλημμυρικά ή αντισεισμικά έργα, γιατί δεν έχουν κερδοφορία για τους εργολάβους.

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***