Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Χαριστική βολή στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας

Συντάκτης: Τάσος Σαραντής

EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
Σε μια διαδικασία-παρωδία, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, που συνεδρίασε σήμερα, προχώρησε στην έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, που αφορά τον εγκιβωτισμό 15 χιλιομέτρων του μεγαλύτερου φυσικού και λειτουργικού ρέματος της Αττικής.

Η απόφαση λήφθηκε δίχως να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία, παρά μόνο με την ανακοίνωση ότι η πλειοψηφούσα παράταξη εγκρίνει τη μελέτη, ενώ αγνοήθηκε το αίτημα τόσο των παρατάξεων της μειοψηφίας όσο και των πολιτών που κινητοποιούνται για τη σωτηρία των ρεμάτων να δοθεί αναβολή, προκειμένου να λάβουν από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τις μελέτες στις οποίες βασίζεται το προτεινόμενο έργο, κάτι που δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα, έπειτα από άρνηση του υπουργείου να τις παράσχει.

Όπως είχαν προειδοποιήσει 14 περιβαλλοντικοί-τοπικοί φορείς/κινήσεις, η έγκριση της ΜΠΕ ισοδυναμεί με την τσιμεντοποίηση του ρέματος, γεγονός που αυξάνει τον πλημμυρικό κίνδυνο, ενώ διαπράττει ένα οικολογικό έγκλημα, όχι μόνο εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

1 σχόλιο :

  1. Με διαδικασιες μπετον το Πε.Συ. ψηφισε το μπετοναρισμα του Μεγαλου Ρεματος. Δουρου-Φιλιππου υπεγραψαν τη ληξιαρχικη πραξη θανατου. Η ιστορια θα τους τοποθετησει, επαξια, μαζι με τ' αλλα ρεταλια της Ραφηνας, διπλα σε Κοτζια-Μεταξα-Καραμανλη που εξαφανισαν τον Ιλισσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***