Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Διαφημιστικές πινακίδες του Δήμου Ραφήνας καταργούν τα πεζοδρόμια στο Πικέρμι


Η διαφημιστική πινακίδα της φωτογραφίας βρίσκεται έξω από την παιδική χαρά της οδού Πίνδου (στη Διώνη). Τοποθετήθηκε πρόσφατα*, κάθετα στο πεζοδρόμιο, καταλαμβάνοντας όλο το πλάτος του.

Πέρα από τον κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά και οι γονείς με τα παιδικά καρότσια που πηγαίνουν στην παιδική χαρά** μιας και αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο δρόμο, ο αποκλεισμός του πεζοδρομίου από την πινακίδα στέλνει στα παιδιά και ένα αντιπαιδαγωγικό μήνυμα ...κυκλοφοριακής αγωγής.


Δίπλα στην πινακίδα υπάρχει στάση-στέγαστρο τοπικής συγκοινωνίας που ήδη καταλαμβάνει το μισό τμήμα του πεζοδρομίου και η πινακίδα μοιάζει να έχει τοποθετηθεί εκεί για να εμποδίζει την πρόσβαση στη στάση, από το πεζοδρόμιο, και να κρύβει την ορατότητα σε όσους περιμένουν το λεωφορείο της τοπικής γραμμής.

Επιπλέον, η πινακίδα είναι τοποθετημένη δίπλα στις γραμματοθυρίδες όπου οι κάτοικοι σταματάνε συχνά με το αυτοκίνητό τους, με αποτέλεσμα να προκαλείται κίνδυνος για ενήλικες και παιδιά, να δυσχεραίνεται το άνοιγμα των θυρών των αυτοκινήτων και έτσι να δημιουργείται άλλο ένα εμπόδιο στο πεζοδρόμιο.

Με τη συγκέντρωση όλων των παραπάνω κατασκευών και εγκαταστάσεων ο χώρος του πεζοδρομίου έχει πλέον συρρικνωθεί και ο χώρος που αντιστοιχεί στους πεζούς έχει καταστεί μη λειτουργικός και απροσπέλαστος.

Αυτά εν έτει 2018 σε έναν à la Μπουρνέζικο δήμο!


*Αδεια τοποθέτησης με την απόφαση 189/2017 του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ραφήνας.
**Πρόκειται για παράνομη παιδική χαρά που παραβιάζει τις προϋποθέσεις και προδιαγραφές λειτουργίας των παιδικών χαρών.

2 σχόλια :

  1. Η παρανομη πινακιδα ειχε τοποθετηθει την Μεγαλη Πεμπτη της Σταυρωσης...
    Χτες, Τριτη του Πασχα, αποκαθηλωθηκε αρον αρον απο συνεργειο του δημου.
    Πικερμειο δραμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόκειται για καθαρό αίσχος ! Έχω προσέξει τις δενδροστοιχίες σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, που επίσης κλείνουν τα πεζοδρόμια με πρόσχημα το πράσινο...Πρέπει να αποκαταστήσουμε το δικαίωμα των πεζών να έχουν το δικό τους χώρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***