Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Το αυτί της Δούρου δεν ιδρώνει


Στον Μαραθώνα διαμαρτύρονται για την κατασκευή ΧΥΤΑ, που προεκλογικά η Δούρου δεσμευόταν ότι δε θα γίνει (για να τους κλέψει τις ψήφους). Στη Ραφήνα διαμαρτύρονται για τον εγκιβωτισμό του Μεγάλου Ρέματος, που πέραν της περιβαλλοντικής καταστροφής, καθιστά την πόλη υποψήφια για νέα Μάνδρα. Το αυτί της Δούρου, όμως, δεν ιδρώνει. Ξεκίνησε ήδη την προεκλογική εκστρατεία για τις επόμενες εκλογές, με σποτάκια και διαφημίσεις πληρωμένα με λεφτά της Περιφέρειας. Για την έγκριση της ΜΠΕ για τον εγκιβωτισμό του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας έγιναν πράματα και θάματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Δεν αναφερόμαστε μόνο στην άρνηση του προέδρου Σχινά να θέσει σε συζήτηση και ψηφοφορία αίτημα αναβολής της συζήτησης, που έθεσαν τόσο Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι όσο και η πλειοψηφία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, λόγω έλλειψης επαρκών στοιχείων και μελετών που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα προκειμένου να κριθεί αντικειμενικά η ΜΠΕ. Αναφερόμαστε και στην καταρράκωση κάθε έννοιας νομιμότητας στην ψηφοφορία. Οταν σηκώθηκαν τα χέρια, τα «κουκιά» δεν έβγαιναν υπέρ της ΜΠΕ. Οπότε ο Σχινάς «μέτρησε» τις ψήφους όχι βάσει των παρόντων περιφερειακών συμβούλων, αλλά βάσει της δύναμης που διαθέτει κάθε παράταξη! Στο περιφερειακό συμβούλιο, όμως, δεν ισχύει η «δεδηλωμένη», όπως στη Βουλή (που μόνο στις ονομαστικές ψηφοφορίες μετρούνται οι ψήφοι). Στο περιφερειακό συμβούλιο σηκώνονται χεράκια και καταμετρώνται οι ψήφοι σε κάθε ψηφοφορία. Αυτά, όμως, είναι… γραφειοκρατικές λεπτομέρειες για τους «πούρους δημοκράτες» του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

1 σχόλιο :

  1. Δυστυχως, αυτη η αθλια αντιδημοκρατικη διαδικασια ψηφοφοριας ειναι νομοτυπη.
    Ο νομος 3852/2010 (Καλλικρατης), αρθρο 169, §3 αναφερει: "Τα μέλη του συμβουλίου που ήταν παρόντα κατά την έναρξη της συνεδρίασης και με την παρουσία τους υπήρξε απαρτία και αν ακόμα αποχωρήσουν μεταγενέστερα λογίζονται ως παρόντα μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, ως προς την ύπαρξη απαρτίας. Η απαρτία αυτή θεωρείται ότι συντρέχει για όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης. Στην
    περίπτωση αυτή, για τη λήψη απόφασης για κάθε συγκεκριμένο θέμα η απαιτούμενη πλειοψηφία δεν υπολογίζεται επί των πραγματικά παρόντων μελών κατά την ψηφοφορία, αλλά με βάση τον αριθμό των μελών που απαιτούνται για την απαρτία."

    Κι αυτη την απαραδεκτη διαδικασια, την αποδεχονται με τη συμμετοχη τους ολοι ανεξαιρετως οι περιφερειακοι συμβουλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***