Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Επιστολή της πρωτοβουλίας "Δασαμάρι S.O.S." προς τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης

Η επιστολή στάλθηκε με email προς την πρακτικογράφο της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (ΔΕΔ) του δήμου Ραφήνας και κοινοποιήθηκε στα μέλη της ΔΕΔ.

8-7-2018
Κυρία Ελσα Αναστασιάδου καλησπέρα.

Σας ευχαριστούμε που μας στείλατε τα πρακτικά της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης της Πέμπτης 21 Ιουνίου, 14 ημέρες μετά τη συνεδρίαση (!!!).
Με έκπληξη, βέβαια, διαπιστώσαμε ότι τα πρακτικά που καταγράψατε (και τα οποία υπογράφει ο επικεφαλής του δήμου) δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην πραγματική συνεδρίαση και αλλοιώνουν ουσιωδώς τα λεχθέντα στη συνεδρίαση. Εν ολίγοις τα πρακτικά περιέχουν σημαντικά λάθη (αν μη τι άλλο;) τουλάχιστον όσο αφορά την τοποθέτησή μου.

Λάθος 1ο:
Αναφέρεται στα πρακτικά ότι έγινε "καταμέτρηση είκοσι δύο (22) θετικών ψήφων και τριών (3) αρνητικών ψήφων".
Μάλλον χρειάζεται να υπενθυμίσω σε εσάς, στον προεδρεύοντα της ΔΕΔ, Ε. Μπουρνού, καθώς και στον παριστάμενο κ. γενικό, Β. Πιστικίδη, ότι στην αρχή της τοποθέτησής μου ζήτησα να διευκρινιστεί εάν κατά τις τοποθετήσεις των μελών της ΔΕΔ ψηφίζουμε "υπέρ ή κατά της μελέτης" του «Επιχειρησιακού Σχεδίου Στρατηγικής Ανάπτυξης του Παραλιακού Μετώπου». Η απάντηση που έλαβα μετ' επιτάσεως από τον προεδρεύοντα και τον κ. γενικό ήταν
1. ότι "δεν πρόκειται για μελέτη αλλά για κάποιο προσχέδιο" και
2. ότι "η συνεδρίαση δεν γίνεται για να ψηφίσουμε αρνητικά ή θετικά" επί αυτής της μη-μελέτης, αλλά "για να κάνουμε τις παρατηρήσεις ή συμπληρώσεις μας ώστε να συμπεριληφθούν στο επιχειρησιακό σχέδιο".
Και όντως, σύμφωνα με αυτές τις απαντήσεις του προεδρεύοντος και του κ. γενικού, ουδέποτε ζητήθηκε ή έγινε καταμέτρηση ψήφων κατά τη συνεδρίαση της ΔΕΔ.
Να σημειώσω ότι η ίδια η πρόσκληση στη συνεδρίαση, ανέφερε ως θέμα τη γνωμοδότηση επί του «Επιχειρησιακού Σχεδίου Στρατηγικής Ανάπτυξης του Παραλιακού Μετώπου», πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τα μέλη της ΔΕΔ
1. ψηφίζουν θετικά ή αρνητικά όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις συνεδριάσεις της ΔΕΔ σύμφωνα και με το άρθρο 76 του ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) και
2. ψηφίζουν επί ενός συγκεκριμένου «Επιχειρησιακού Σχεδίου...» και όχι επί κάποιας ανολοκλήρωτης μη-μελέτης.

Λάθος 2ο:
Αναφέρεται στα πρακτικά ότι "χαιρέτησα τα μέλη της Συνέλευσης".
Ποτέ δεν ακούστηκε από το στόμα μου κάτι τέτοιο. Σε όλες τις μέχρι σήμερα συνεδριάσεις της ΔΕΔ τοποθετούμαι απ' ευθείας και σαφώς επί κάθε συγκεκριμένου ζητήματος προς γνωμοδότηση, αρνούμενος συνειδητά να μοιράσω "φιοριτούρες", "ασπασμούς" και "υποκλίσεις"...

Κατόπιν τούτων, παρακαλώ να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στα πρακτικά της ΔΕΔ ώστε να ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

Επίσης ζητώ η επιστολή μου να κοινοποιηθεί στον προεδρεύοντα, στον κ. γενικό, καθώς και στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και να μου επιβεβαιώσετε την παραλαβή της στέλνοντάς μου αριθμό πρωτοκόλλου.

Γιώργος Σταυρινός
(εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας "Δασαμάρι S.O.S." στη ΔΕΔ)

1 σχόλιο :

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***