Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Κακέκτυπο Κλουζό με πρότυπο τον Γκέμπελς

Αναδημοσίευση από την ηλεκτρονική εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ - eksegersi.gr

Καταρχάς, έχουμε να κάνουμε με έναν γίγαντα της επιστήμης.

«“Ζούμε στην εποχή της κλιματικής κρίσης και αυτό το βλέπουμε στην Κέρκυρα όπου την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια μεγάλη πυρκαγιά στο βόρειο μέρος του νησιού και χτες εκδηλώθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα με έντονες βροχές και χαλαζόπτωση”, τόνισε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε συνέντευξη του στην εκπομπή ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ στην τηλεόραση του Open» (Δελτίο Τύπου υπουργείου Πολιτικής -μη- Προστασίας).

Ας του πει κάποιος ότι αυτά τα φαινόμενα, τα ξαφνικά μπουρίνια, οι καταιγίδες, είναι σύνηθες φαινόμενο τους καλοκαιρινούς μήνες στην περιοχή Αδριατικής-Ιονίου και εκτός από τα νησιά επηρεάζουν και τη Δυτική Ελλάδα (ενίοτε φτάνουν μέχρι τη Δυτική Κρήτη).

Δεύτερον, έχουμε να κάνουμε με έναν Κλουζό: «Δυστυχώς σημαντικό ρόλο παίζει και το ανθρώπινο χέρι», προσέθεσε ο Κικίλιας, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, που συνεχίζει: «Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε “χτες το βράδυ στον Αγιο Στέφανο συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία επ’ αυτοφόρω ένας συμπολίτης μας με εύφλεκτα υλικά ο οποίος πρόλαβε να βάλει φωτιά, όμως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής πρόλαβαν να την σβήσουν”».

Αν είχαμε να κάνουμε με τον κινηματογραφικό Κλουζό, θα το διασκεδάζουμε. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με ένα κακέκτυπο που βγαίνει ακόμα και κυριακάτικα στα κανάλια, εφαρμόζοντας το δόγμα Γκέμπελς: πες, πες, στο τέλος κάτι θα μείνει.

Δε θα μιλήσουμε για τη στοιχειώδη παραβίαση των δικαιωμάτων του 87χρονου που συνελήφθη στον Αγιο Στέφανο, από τον υπουργό που παρεμβαίνει και διατυμπανίζει την ενοχή του ανθρώπου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ποινική διαδικασία. Σιγά μην καταλαβαίνουν από τέτοια οι σκληροί δεξιοί τύπου Κικίλια. Ούτε θα σταθούμε στο γεγονός ότι εν προκειμένω δεν υπήρξε πυρκαγιά, αλλά κάηκαν μόνο κάτι ξερόχορτα στο δρόμο. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κάποιος είδε τη φωτιά, ειδοποίησε και η Πυροσβεστική την έσβησε μέσα σε λίγα λεπτά.

Θα ξαναρωτήσουμε, όμως: οι μεγάλες πυρκαγιές που κατέκαψαν περισσότερα από 500.000 στρέμματα δάσους, σπίτια, στάνες, καλλιέργειες, που κόστισαν τη ζωή τριών ανθρώπων (συν δύο οι πιλότοι του Canadair), κοπαδιών, μελισσιών, άγριας ζωής κτλ. μπήκαν από 87χρονους που κουβαλώντας μπιτόνια με βενζίνη έφταναν σε κορυφές βουνών, έχοντας διασχίσει δάση απάτητα και εγκαταλελειμμένα εδώ και πολλά χρόνια, και έβαλαν φωτιά ;

Θα επανέλθουμε σύντομα με καινούργια στοιχεία, όμως θεωρούμε πως η γκεμπελίστικη προπαγάνδα στην οποία επιδίδεται ο Κικίλιας δεν πρέπει να μένει αναπάντητη. Η αστική αντιπολίτευση τον έχει αφήσει να αλωνίζει ασύστολα, κάνοντας το άσπρο μαύρο, γιατί είναι συνένοχη στη χρόνια εγκατάλειψη των δασών αλλά και της προληπτικής πυροπροστασίας (πυλώνες ΔΕΗ, αδέσποτες χωματερές, ακαθάριστα δάση, ακαθάριστες ζώνες προστασίας κτλ.).

ΠΗΓΗ: ΚΟΝΤΡΑ - eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***