Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Τυχάρπαστοι της οικολογίας

Οι λεγόμενοι Οικολόγοι Πράσινοι, στην τυχάρπαστη πλέον πορεία τους, στηρίζουν, λένε, τον Μπουρνού για υποψήφιο δήμαρχο του Δήμου Ραφήνας. Είναι τόσο οικολόγοι που στηρίζουν έναν εξολοθρευτή ρεμάτων, τον δήμαρχο των δασικών καταπατητών με δύο πυρκαγιές στη θητεία του, που ήδη από το 2015 καταγγέλλαμε με το πανό της φωτογραφίας. Η κατάντια των Οικολόγων Πράσινων εκδηλώνεται επίσης με την επιλογή τους να στηρίξουν στην Περιφέρεια Αττικής έναν τυχάρπαστο Αττικό Κύκλο...
Ακολουθεί αναδημοσίευση σχετικής ανάρτησης από την ιστοσελίδα ΚΟΝΤΡΑ.

Αυτοί κι αν είναι οικολόγοι…

Οπως μας ενημέρωσε με Δελτίο Τύπου η πολιτική τους γραμματεία, «οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ μετά από απόφαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου, κεντρικού οργάνου του κόμματος, στηρίζουν τους παρακάτω Δημοτικούς και Περιφερειακούς συνδυασμούς στις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές: Στην Περιφέρεια Αττικής: «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» με επικεφαλής τον Γιώργο Ιωακειμίδη. (…) Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Αλληλεγγύη» με επικεφαλής τον νυν Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα». Τι έγινε, ρε παιδιά; Ο σκληρός δεξιός Τζιτζικώστας απέκτησε ξαφνικά οικολογικές ευαισθησίες; Business as usual «μυρίζει» αυτή η στήριξη.

Εχει και συνέχεια, όμως: «Στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου: «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ-Συνεργασία Ενεργών Πολιτών» με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς». Αν δεν ξέραμε τι εστί «Οικολόγοι Πράσινοι», θα μας έπεφταν τα μαλλιά. Μα τον Μπουρνούς; Τον άνθρωπο που έχουν καταγγείλει μέχρι και στο δικαστικό μηχανισμό μια σειρά συλλογικότητες στην περιοχή, με πραγματικές οικολογικές ευαισθησίες και με αγώνες για να σώσουν το Μεγάλο Ρέμα, το Δασαμάρι, την Πεντέλη; Τον δήμαρχο που ντύθηκε σερίφης και προσπαθούσε να κόψει με οικοδομικό ψαλίδι τα λουκέτα σε κατειλημμένα σχολεία; Τον δήμαρχο που άφηνε τους νεοναζιστές χρυσαυγίτες να κατασκευάζουν παράνομα καταφύγια σκύλων στην περιοχή του; Ναι, αυτόν!

«Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ παρέχουν την πολιτική τους στήριξη στους οκτώ αυτούς συνδυασμούς μετά από επαφές, όπου διαπιστώθηκαν κοινές ανησυχίες, απόψεις και στοχεύσεις για τις εκάστοτε Περιφέρειες και Δήμους, γι αυτό θα συμμετέχουν και στους οκτώ σαν υποψήφιοι, μέλη των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ», καταλήγει η ανακοίνωση. Ο νοών νοείτω…

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την «ανακοίνωση πολιτικής στήριξης και σε άλλους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς, με τους οποίους βρίσκονται σε επαφή μέλη και όργανα του κόμματος».

ΠΗΓΗ: ΚΟΝΤΡΑ

2 σχόλια :

  1. Ανώνυμος22/8/23, 11:21 π.μ.

    Ομοιος ομοίω… κι η κοπριά στα λάχανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόσπασμα από Δελτίο Τύπου του κόμματος Πράσινοι:

    [...] Δυστυχώς, όμως, κάποιες δυνάμεις που αναφέρονται στον “πράσινο χώρο” αλλά δεν έχουν πια σοβαρή σχέση με πράσινη πολιτική, υποστηρίζουν καθαρά συντηρητικές δυνάμεις ή και διαπλεκόμενες. Ειδικά οι «Οικολόγοι Πράσινοι», που ευθύνονται βασικά για την τελική εικόνα διάσπασης στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, όπως και για την απουσία του χώρου επί 11 χρόνια από αυτές, κλιμακώνουν τώρα την αναξιοπιστία τους. Χαρακτηριστική είναι η υποστήριξη και συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια Τζιτζικώστα και Μπουρνούς. Δεν τους ενοχλεί η ταύτισή τους με αναποτελεσματικές, αδιάφορες ή και εχθρικές για τα πράσινα θέματα δυνάμεις και πολιτικές και απλώς απαξιώνουν παραπέρα έναν ήδη ισχνό τίτλο, προσδοκώντας ανταλλάγματα.

    Οι Πράσινοι θα ανακοινώσουν σύντομα τον πλήρη κατάλογο των υποστηρίξεων σε σχήματα και υποψηφίους αλλά προς το παρόν νιώθουν την ανάγκη να δηλώσουν πως στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας υποστηρίζουν την παράταξη «Οικολογία -Πράσινη Λύση» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Φίλιππο Γκανούλη και στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου τη Δημοτική Κίνηση «Γη & Ελευθερία» με υποψήφια Δήμαρχο την Εμμανουέλα Τερζοπούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***