Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Φωτιά στο Πικέρμι

Φωτιά ξέσπασε περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα Δευτέρας (29/8/2011) στην περιοχή Έτος στο Πικέρμι (στη ρεματιά πίσω από το κατάστημα ΒΑΡΔΑΣ). Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 50 πυροσβέστες, 17 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα καθώς και υδροφόρες της περιοχής, που κατάφεραν μετά από λίγες ώρες να κατασβέσουν την φωτιά.
Ευτυχώς εκείνη την ώρα στο σημείο έπνεαν ασθενείς άνεμοι και η φωτιά δεν επεκτάθηκε στο υπόλοιπο δάσος και δεν απείλησε κατοικίες.

Δυστυχώς όμως, για ακόμα μία φορά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον πύρινο εφιάλτη στην περιοχή μας, ενώ για ακόμα μία φορά γίνονται εμφανείς οι αδυναμίες της τοπικής αυτοδιοίκησης να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους καταστάσεις. Σε μια αντιπυρική περίοδο που είναι απαραίτητη η πρόληψη (καθαρισμός και αποψίλωση) και επιβεβλημένη η χαρτογράφηση της περιοχής, του δάσους και των δρόμων ώστε να γίνεται πιο εύκολη η κατάσβεση των πυρκαγιών, ο Δήμος μας φάνηκε να είναι απροετοίμαστος και κατώτερος των περιστάσεων. Κι αυτό είναι προφανές αν αναλογιστεί κανείς τί θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν η φωτιά αυτή είχε ξεσπάσει 2-3 μέρες πριν, που ο άνεμος ήταν εξαιρετικά ισχυρός.




πηγή: ΠΙΚΕΡΜΙ αύριο.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***