Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Εγκατάσταση δεξαμενής στο Δασαμάρι

Τελικά, ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου τοποθέτησε την περιζήτητη δεξαμενή στην καμένη δασική περιοχή Δασαμάρι για να μπορούν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών να ποτίζουν τα δεντράκια των αναδασώσεων. Αφού είχε αγνοήσει προηγούμενο αίτημά μας και αφού το θέμα μπήκε στο δημοτικό συμβούλιο προ ημερήσιας διάταξης από τη δημοτική κίνηση "οικόπολις" και υποστηρίχτηκε από παρόντα μέλη της πρωτοβουλίας μας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έδειξε πνεύμα συνεργασίας καθώς και άλλες/οι που συμπαραστάθηκαν στη συνέχεια.

Αποτέλεσμα: την Πέμπτη 4 Αυγούστου τοποθετήθηκε η δεξαμενή, η οποία υδροδοτήθηκε άμεσα.

Το τελευταίο μέρος της περιπέτειας ήταν η αναζήτηση των σωλήνων, σύνδεσμων/ταχυσύνδεσμων και λοιπών εξαρτημάτων σε όσα μαγαζιά δεν είχαν κλείσει λόγω Αυγούστου.

Τη Δευτέρα 8 Αυγούστου έγινε το πρώτο πότισμα με νερό από τη δεξαμενή. Οι μηχανικοί της πρωτοβουλίας μας διαπίστωσαν τις ανάγκες επέκτασης της συνδεσμολογίας για τη διευκόλυνση του ποτίσματος, συμπληρώσαμε τον εξοπλισμό, και την Τετάρτη 11 Αυγούστου ολοκληρώσαμε το πότισμα με όσους/ες εθελοντές/ντριες δεν ήταν σε διακοπές.
   

Μετά από 14 μήνες, η περιπέτεια του ποτίσματος έληξε με τον ευκτέο τρόπο. Ξεκινήσαμε με αίτημα στην τότε κοινότητα Πικερμίου, πριν 14 μήνες, για την παροχή υδροφόρας ή δεξαμενής, η οποία το αγνόησε πανηγυρικά. Προχωρήσαμε στο πρώτο πότισμα κουβαλώντας κουβάδες νερό από το ρέμα Δασαμάρι, στη συνέχεια βοηθηθήκαμε από τα πυροσβεστικά του ΣΠΑΠ μέχρι και το πότισμα του φετινού Ιουλίου με πυροσβεστικό του δήμου Πεντέλης, για να καταλήξουμε πλέον στην εγκατάσταση της δεξαμενής που θα χρησιμεύει για πότισμα και ανάγκες πυρόσβεσης. Εν τέλει, χρειάζεται επιμονή για να κατακτηθεί το αυτονόητο: η δημόσια περιουσία που δημιουργείται από τους φόρους των πολιτών να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Το επόμενο πότισμα θα γίνει τέλος Αυγούστου ή αρχή Σεπτεμβρίου, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***