Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

«Να μην εγκατασταθεί φωτοβολταϊκό πάρκο 300 MW στο Πεντελικό Όρος»

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η άρνηση της Παράταξης του κ. Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής για συζήτηση του αιτήματος που κατέθεσε η «Αττική Συνεργασία όχι στο Μνημόνιο» στη 12η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη 26.03.2013, σχετικά με την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό Όρος.

Όπως προσθέτουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Αττικής Συνεργασίας Όχι στο Μνημόνιο» Βαρεμένος Γεώργιος, Κυπριανίδου Ερμίνα, Τσουκαλάς Δημήτρης και ο περιφερειακός σύμβουλος Καπάταης Χρήστος:

Η Κυβέρνηση ως γνωστόν κατέθεσε στη Βουλή Νομοσχέδιο που επιτρέπει σε «μεγάλους» επενδυτές, να κατασκευάζουν «fast-track» έργα όπου θέλουν, παρακάμπτοντας την κείμενη Νομοθεσία δασική και μη, για επενδύσεις ακόμη και εντός προστατευόμενων περιβαλλοντικά περιοχών, όπως π.χ. το Πεντελικό Όρος. Με δεδομένο ότι από πλευράς Εκκλησίας της Ελλάδας επιδιώκεται η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 3.500 στρεμμάτων ισχύος 300 MW και μεγέθους ίσου με τον οικιστικό ιστό της Νέας Πεντέλης, σε μεγάλη δασική έκταση που βρίσκεται κοντά στην Ι.Μ. Πεντέλης και η οποία κηρύχτηκε αναδασωτέα μετά τις μεγάλες πυρκαγιές του 2009, η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής θα όφειλε να υψώσει ασπίδα προστασίας στο Πεντελικό Όρος που είναι το φυσικό "air condition" για όλη την Αττική.

Αντί για αυτό ταυτίστηκε για άλλη μια φορά σε κοινό βηματισμό με τις πολιτικές επιλογές της μνημονιακής Κυβέρνησης.

πηγή: LEFT.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***