Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

"Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αρνήθηκε να πάρει θέση στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πεντέλη"


Η Συντονιστική Επιτροπή κατά των Φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό ενημερώνει την άρνηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής να πάρει θέση στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό.

Αναλυτικά:
Δελτίο Τύπου της
Συντονιστικής Επιτροπής κατά των φωτοβολταϊκών στο Πεντελικό


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αρνήθηκε να πάρει θέση στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πεντέλη.

Αρνητική εντύπωση προκαλεί η άρνηση των παρατάξεων των κυρίων Σγουρού και Κικίλια στην Περιφέρεια Αττικής για συζήτηση του αιτήματος που κατέθεσε η "Αττική Συνεργασία όχι στο Μνημόνιο" με πρωτοβουλία της συντονιστικής μας επιτροπής στη 12η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη 26.03.2013, σχετικά με την κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό Όρος.

Την πρόταση για συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης στο Π.Σ. έκανε ο Δημήτρης Τσουκαλάς, εκπρόσωπος της παράταξης Αττική Συνεργασία – Όχι στο Μνημόνιο και την υποστήριξαν οι παρατάξεις των Οικολόγων, της Λαϊκής Συσπείρωσης, του Άρματος Πολιτών κ.α.

Ο Περιφερειάρχης κος Σγουρός όχι μόνο αρνήθηκε να συζητηθεί το θέμα αλλά χαρακτήρισε το αίτημα fast food!!! με πρόσχημα ότι δεν είχε ενημερωθεί…!!!

Αλήθεια ο κ. Σγουρός δεν γνώριζε το θέμα εδώ και ένα χρόνο που είχε έρθει ξανά στο Περιφερειακό Συμβούλιο;

Να του θυμίσουμε επίσης ότι ούτε και τότε το θέμα συζητήθηκε…

Θα έπρεπε να τον ειδοποιήσουν οι παρατάξεις της μειοψηφίας;

Ο ίδιος τι έκανε άραγε;

Το θέμα δεν αφορά ένα από τους τρείς ορεινούς όγκους της Περιφέρειας που σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή από το Υπουργείο Ανάπτυξης όλες οι ορεινές και προστατευόμενες περιοχές της Αττικής κινδυνεύουν να απολέσουν την περιβαλλοντική τους προστασία;

Τελικά τι φοβούνται άραγε οι κύριοι Σγουρός και Κικίλιας.

Μήπως χάσουν την εύνοια της εκκλησίας, των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων καθώς και των κομμάτων που τους στηρίζουν;

Για αυτό που πρέπει να είναι σίγουροι ότι θα χάσουν, θα είναι εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των Πολιτών όχι μόνο της Πεντέλης αλλά και ολόκληρου του λεκανοπέδιου της Αττικής!

Γιατί το βουνό της Πεντέλης ανήκει σε όλους τους πολίτες της Αττικής και αυτοί θα δώσουν την τελική απάντηση, σε όλους αυτούς που θέλουν να υπογράψουν την ολοκληρωτική καταστροφή του!

πηγή: Η ΘΈΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***