Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Ο Κικίλιας κατασκευάζει εμπρηστές, σαν κοινός προβοκάτορας...

...για να καλύψει τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για την εγκατάλειψη των δασών

Τετάρτη, 19 Ιούνη, ξεσπά (μια ακόμα) φωτιά στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, η οποία επεκτείνεται γρήγορα. Καίει δάσος, σπίτια και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων.

Προτού καν μιλήσουν οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές, μίλησε ο… μέγας ανακριτής Κικίλιας:

«Πριν καλά-καλά τεθεί σε ύφεση η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο, ξέσπασε νέα φωτιά στην Αττική, στη Βάρης-Κορωπίου, σε ξερά χόρτα. Παρά την άμεση επέμβαση ισχυρών επίγειων και εναέριων μέσων εξαπλώθηκε και επεκτάθηκε ταχύτατα. […] Οπως είπα προηγουμένως η φωτιά επεκτάθηκε με αστραπιαία ταχύτητα αλλά υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις ότι η αιτία δεν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες. Οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης–Κορωπίου, ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπί. Οταν έχουμε την άδεια από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ θα δώσουμε στη δημοσιότητα το υλικό».

Βρέθηκε ο αίτιος: εμπρηστής! Ακόμα και για την επέκταση της φωτιάς με αστραπιαία ταχύτητα δεν φταίνε οι καιρικές συνθήκες, φταίει ο εμπρηστής. Ο οποίος τι έκανε; Πήγαινε και έβαζε συνεχώς φωτιές, τη μία μετά την άλλη, ώστε να υπάρξει γρήγορη επέκταση;

Η θεωρία του εμπρησμού είναι η αγαπημένη του Κικίλια και των προκατόχων του. Πίσω απ’ αυτήν κρύβουν τις εγκληματικές ευθύνες τους για την εγκατάλειψη των δασών, ακόμα και των περιαστικών. Στα δάση έχει συσσωρευτεί μια τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης, ξερής και στεγνής, έτοιμης να λειτουργήσει σαν πυροδότης καταστροφικών πυρκαγιών. Τα δάση διατρέχονται από το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που είναι ακαθάριστο και ασυντήρητο. Τα δάση, ιδίως τα περιαστικά, είναι γεμάτα από αδέσποτες χωματερές. Ενα πεταμένο μπουκάλι μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών (λειτουργεί σαν φακός). Τα υπόλοιπα τα «αναλαμβάνει» η συσσωρευμένη καύσιμη ύλη. Ετσι και έχουμε και δυνατούς ανέμους, η φωτιά «φεύγει» ανεξέλεγκτη.

Για να κρύψουν αυτή την πραγματικότητα εφευρίσκουν εμπρηστές, οι οποίοι συνήθως είναι… πυρομανείς, ενίοτε… τούρκοι πράκτορες, τελευταία και… μετανάστες που τους… αρέσει να περικυκλώνονται και να πυρπολούνται από δασικές πυρκαγιές.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στον Κικίλια. Επιτρέπεται ο υπουργός να έχει πρόσβαση στο υλικό της ανάκρισης και μάλιστα να βγάζει πόρισμα προτού ολοκληρώσουν την ανάκριση οι αρμόδιες αρχές; Οχι, δεν επιτρέπεται, αλλά… τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Ο Κικίλιας έπρεπε να δώσει «φρέσκο κρέας» στα παπαγαλάκια της παραπληροφόρησης.

Υπήρξαν παπαγαλάκια πρόθυμα όχι απλώς να αναπαράγουν τα τερατώδη ψέματα του Κικίλια, αλλά να προσθέσουν και δικές τους… αποκλειστικές πινελιές, νομίζοντας πως απευθύνονται σε Χαχόλους. Δείτε παράδειγμα τέτοιας ωμής προπαγάνδας ψεύδους:

Δυο μέρες μετά ακολούθησε η πλήρης διάψευση του Κικίλια από μια καθαρά φιλοκυβερνητική αστική φυλλάδα, την «Καθημερινή». Ο αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας (αντιλαμβάνεστε ποια είναι η πηγή της πληροφόρησής του) αποκάλυψε ότι:

  • Αστυνομία και Πυροσβεστική έχουν στην κατοχή τους δύο βίντεο που έχουν καταγράψει την έναρξη της πυρκαγιάς. «Και τα δύο προέρχονται από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων που λειτουργούν κοντά στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Βρίσκονται υπό επεξεργασία, με το ενδεχόμενο της κακόβουλης ενέργειας να απομακρύνεται, παρά την αρχική εντύπωση ότι επρόκειτο για έργο εμπρηστή».
  • «Το πρώτο από τα δύο βίντεο προέρχεται από κάμερα που λειτουργεί πολύ κοντά στο σημείο της έναρξης της φωτιάς. Δείχνει αρχικά τον οδηγό ενός βαν, ο οποίος στη θέα της φωτιάς ακινητοποιεί το όχημά του. Μπαίνει σε παρακείμενο κατάστημα απ’ όπου δευτερόλεπτα αργότερα εξέρχεται τρέχοντας με πυροσβεστήρα στα χέρια, ακολουθούμενος από ένα ακόμη άτομο. Οι δύο άνδρες σπεύδουν προς τη φωτιά, με σκοπό να τη σβήσουν. Σ’ αυτό το σημείο η κάμερα στρίβει και εστιάζει στην εστία της πυρκαγιάς, δίχως στο πλάνο να διακρίνεται κάποιο άτομο παρά μόνο οι φλόγες, που έχουν μερικά μόλις λεπτά πριν αρχίσει να καίνε στο πλάι του δρόμου. Ο οδηγός του βαν αναζητείται να εξεταστεί από τους προανακριτικούς υπαλλήλους με την ιδιότητα του μάρτυρα και όχι του υπόπτου».
  • «Το δεύτερο βίντεο έχει επίσης τραβηχτεί από κάμερα ασφαλείας καταστήματος. Βρίσκεται κάποιες δεκάδες μέτρα μακρύτερα από το σημείο της έναρξης της φωτιάς. Είναι σταθερό και εστιάζει στο σημείο εκδήλωσης της φωτιάς, με το βίντεο ωστόσο, λόγω απόστασης, να μην είναι απολύτως ευκρινές. Κατά πληροφορίες, πάντως, προκύπτει με σχετική βεβαιότητα ότι τη στιγμή που η πυρκαγιά ξεσπάει, στο σημείο έναρξης δεν υπάρχει κίνηση ατόμων ή οχημάτων».

Ο «εμπρηστής» που κατά τον Κικίλια φαινόταν «ξεκάθαρα να βάζει φωτιά» ήταν ένας διερχόμενος οδηγός που είδε τη φωτιά, σταμάτησε, πήγε σε παρακείμενο μαγαζί, πήρε έναν πυροσβεστήρα και προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά (χωρίς προφανώς να τα καταφέρει)!

Και το μπιτόνι με πετρέλαιο και το στουπί, που εντοπίστηκαν πιο κάτω, όπως δήλωσε ο Κικίλιας; Αποκαλύπτει ο αστυνομικός συντάκτης της «Καθημερινής»:

«Εν τω μεταξύ, σύγχυση προκάλεσε ο εντοπισμός προχθές το μεσημέρι από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. ατόμου που μετέφερε μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς. Ελέγχθηκε τις πρώτες ώρες μετά την έναρξη της φωτιάς και προέκυψε ότι ήταν περίοικος που μετέφερε βενζίνη για να θέσει σε λειτουργία κάποιο μοτέρ. Παρότι προέκυψε τελικά ότι δεν είχε σχέση με την εκδήλωση της φωτιάς, για αρκετές ώρες παρέμενε θολός ο ακριβής ρόλος του στα γεγονότα. […] Ως προς την αιτία της πρόσφατης πυρκαγιάς, η εκδοχή που αναπαρήχθη από πολλά ΜΜΕ για άτομο που έκανε εργασίες με τροχό διαψεύδεται από επίσημα χείλη, όπως επίσης και το ενδεχόμενο για την πυρκαγιά να ευθύνεται άτομο που πραγματοποιούσε θερμές εργασίες. Εξετάζεται η πιθανότητα η πυρκαγιά να προκλήθηκε από αναμμένο τσιγάρο που πέταξε στο πλάι του δρόμου (λεωφόρος Βάρης–Κορωπίου) διερχόμενος οδηγός».

Πυρκαγιά από ένα τσιγάρο πολύ δύσκολα ανάβει. Πιο εύκολα ανάβει πυρκαγιά από ένα μπουκάλι πεταμένο στο δρόμο, που το χτύπησε επί ώρα ο ήλιος. Σε κάθε περίπτωση, τα ξερά ακαθάριστα χόρτα γιατί υπήρχαν στην άκρη ενός δρόμου μεγάλης κυκλοφορίας; Γιατί δεν είχε καθαριστεί η περιοχή από ξερόχορτα, πευκοβελόνες, ξερά κλαδιά και σκουπίδια; Γιατί δεν ήταν καθαρισμένο πιο μέσα το δάσος, ώστε να μην επεκταθεί με τόσο μεγάλη ταχύτητα η φωτιά;

Μ’ αυτά τα πραγματικά ερωτήματα δεν ασχολήθηκαν τα παπαγαλάκια, που έσπευσαν απλά να αναπαραγάγουν τα ψέματα του Κικίλια, προσθέτοντας και… αλατοπίπερο.

Ο Κικίλιας, κανονικά, θα έπρεπε να εκδιωχτεί πυξ-λαξ από την κυβέρνηση, διότι ενήργησε παράνομα και σαν κοινός προβοκάτορας. Δεν εκδιώχτηκε, ούτε πρόκειται να εκδιωχτεί (εκτός αν πρέπει να του φορτωθεί κάτι πολύ μεγάλο, όπως έγινε με τη «μεταγραφή αεροδρομίου» Στυλιανίδη). Αν τον έδιωχνε ο Μητσοτάκης, λίγες μέρες μετά τον ανασχηματισμό, θα έφερε ο ίδιος ακέραια την ευθύνη για την επιλογή του. Το κυριότερο, όμως, είναι πως ο Μητσοτάκης θέλει αυτού του τύπου τις προβοκάτσιες, για να καλύπτονται —όσο γίνεται— οι εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες με την εγκατάλειψη των δασών, που είναι η αιτία για τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές.

Θα επανέλθουμε με στοιχεία για τη συνεχιζόμενη εγκατάλειψη των δασών.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ - eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***